Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Anatole de Demidoff, Voyage dans la Russie

LOT : 070

Anatole de Demidoff, Voyage dans la Russie

Preţ de pornire 500,00 €
LicitatieLicitația "Istoria Romanilor" - Mari istorici si operele lor Partea 1
Valoare estimativă1000 - 2000 €
Dimensiuni26 x 18 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu1500 €

Detalii

Anatole de Demidoff, Voyage dans la Russie Méridionale et la Crimêe par la Hongrie, la Valachie et la Moldavie, edition ilustrée de 64 dessins par Raffet, Paris, Ernest Bourdin et Cie. Editeurs, 1840, 622 p.

Lucrarea reprezintă o sinteză a relatării de călătorie a lui Anatole de Demidoff (1813-1870), diplomat, industriaș, colecționar și mecena rus. Scrierea era dedicată țarului Nicolae I care apare portretizat într-o postură marțială, călare, pe contrapagina filei de gardă. Gravurile, splendide exemplare ale genului, în număr de 64, sunt realizate de Auguste Raffet, celebru artist gravor și ilustrator, prieten cu autorul. Imaginile înfățișează scene de viață cotidiană, diverse tipuri umane întâlnite în provinciile străbătute sau aspecte topografice. Scrierea reprezintă atât un element cu valoare istorică datorită informațiilor cuprinse, cât și o dovadă a interesului Imperiului Rus față de Peninsula Balcanică.

Legătura este originală, lucrată integral în piele cu ornamente aurite în stil rococo de celebrul legător francez Boutigny (Pierre Georges Boutigny, născut în anul 1806). Timbrul legătorului este lipit pe forzațul anterior. Ambele coperte au imprimată în centru stema Imperiului Rus. Șnitul este aurit.