Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Cicely McCall, album fotografic cu două fotografii cu regina Maria și principesa Ileana, cu semnătură

LOT : 100

Cicely McCall, album fotografic cu două fotografii cu regina Maria și principesa Ileana, cu semnătură

Preţ de pornire 1.200,00 €
LicitatieLicitația ”Călătorie în trecutul românesc” - Partea 2
Valoare estimativă1500 - 3000 €
Dimensiuni20 x 28,5 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatie 69
Detalii

Album fotografic ce a aparținut lui Cicely McCall. Albumul conține fotografii din anul 1930 din călătoriile sale în Grecia, Ungaria, Austria, Italia, Elveția, Egipt și România. Printre fotografiile realizate în România regăsim cadre ce surprind țărani români, vila Știrbey din Brașov, Castelul Balcic, Sighișoara, munții Carpați, orașul Sinaia, dar și două fotografii cu regina Maria. 

Una dintre fotografii o surprinde pe suverană sprijinită de o urnă romană de mari dimensiuni, pe proprietatea sa de la Balcic. Fotografia este realizată de Cicely McCall. Cealaltă fotografie le surprinde pe regină și fiica acesteia, principesa Ileana, la Balcic într-un cadru romantic, ținându-se aproape una pe alta și înconjurate de o multitudine de crini. Fotografia este semnată olograf de ambele membre ale Casei Regale și este datată 1930. 

Albumul vine alături de autobiografia lui Cicely McCall, semnată olograf de aceasta, în care povestește despre întâlnirea sa cu regina Maria a României. 

Viața remarcabilă a lui Cicely McCall se deosebește prin munca depusă în serviciul celor mai puțin norocoși. În 1930, Cicely venea din Egipt, unde realizase un adăpost pentru femeile vândute pentru prostituție, începând o călătorie în Europa pe drumul spre Anglia, de unde provenea. Ajunsă din Alexandria la Constanța, pe o barcă, Cicely a fost introdusă principesei Ileana de Russell Pasha, șeful britanic al poliției din Cairo. Astfel, principesa a invitat-o să ia ceaiul împreună cu mama sa, regina Maria a României la reședința lor de la Balcic. Întâlnirea cu suverana este surprinsă într-un cadru romantic, exotic. Autoarea descrie palatul decorat cu covoare persane peste podele lustruite și împânzit de urne romane uriașe umplute cu crini și ceaiul acompaniat de gemul de trandafir specific zonei. Grădinile castelului erau umblate de regină care purta haine de doliu vaporoase și mănuși de piele. Precum majoritatea celor ce au întâlnit-o, Cicely o descrie ca șarmantă, primitoare și frumoasă. Atunci când a întrebat-o dacă poate să îi facă o poză, regina a acceptat îndată, pozând în fața uneia din urnele romane (după cum putem vedea în fotografie).