Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Foaie pentru minte, inimă și literatură, Anul III, 1840, an complet

LOT : 004

Foaie pentru minte, inimă și literatură, Anul III, 1840, an complet

Preţ de pornire 150,00 €
LicitatiePresa românească de la începuturi până în prezent
Valoare estimativă250 - 450 €
Dimensiuni24,5 x 20 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu350 €

Brand: Licitatia 41
Detalii

George Barițiu, Foaie pentru minte, inimă și literatură, Anul III, Nr. 1 din 1 ianuarie 1840 - Nr. 52 din 22 decembrie 1840, Brașov, Tipografia Ioan Gott, 1840, ediția a III-a, 416 p.  

George Barițiu a editat drept supliment al ziarului Gazeta de Transilvania pe care îl publica la Brașov, „Foaie pentru minte, inimă și literatură”.

„Foaie pentru minte, inimă și literatură” reprezintă suplimentul cultural al Gazetei de Transilvania care apărea la Brașov. Conducătorul publicației și fondatorul ei a fost George Barițiu. Publicaţia a jucat rol cardinal în dezvoltarea conştiinţei naţionale şi în pregătirea unităţii culturale şi politice a tuturor românilor. În paginile ei au fost dezbătute, dintr-un unghi de vedere în general iluminist, chestiuni ca: emanciparea culturală şi politică a poporului român, ridicarea lui economică, rolul educativ şi cetăţenesc al teatrului, necesitatea unei bune organizări a învăţământului, lupta pentru unitatea şi cultivarea limbii şi pentru propăşirea literaturii originale, stimularea culegerilor folclorice.

Volumul cuprinde numerele Anului 1840, al treilea de apariție.

Legătură de epocă, cu cotor din piele.