Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Michel de Kogalniceanu, Histoire de la Valachie

LOT : 116

Michel de Kogalniceanu, Histoire de la Valachie

Preţ de pornire 400,00 €
LicitatieLicitația "Istoria Romanilor" - Mari istorici si operele lor Partea 2
Valoare estimativă600 - 900 €
Dimensiuni21 x 14 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu750 €

Detalii

Michel de Kogalniceanu, Histoire de la Valachie, de Moldavie et des Valaques Transdanubiens, Berlin, Libraries de B. Behr, vol. I, 1837, 470 p.

Exemplarul cuprinde ex-librisul arhiereului bisericii Zlătari din București, Calistrat, 24 martie 1902.

Legătura este contemporană, din piele, iar cotorul este împărțit în cinci casete.

"Domnule Aga, toate natiunile au astazi istoria lor , chiar si cele mai mici state ale Americii au carti, care transmit posteritatii amintirea despre principiile lor, despre marii lor capitani, legile lor, asezamintele lor si progresele civilizatiei lor.
Moldova si Valahia sunt astazi singurele tari din Europa, care nu au o istorie urmarita si completa. Fara indoiala din timp in timp a lucit si pe orizontul nostru astrii priinciosi literaturii noastre istorice;
avem cativa buni istorici,dar, din nenorocire, cei ce au scris pana astazi analele noastre n-au mentinut decat evenimentele, pe care le-au primit prin traditie de la stramosii lor.
Astazi cand amandoua principatele vin sa-si reia un loc printre statele civilizate, cand se ridica glasuri in Franta si in Germania in favoarea lor, mi-am impus sarcina de a face cunoscuta tara mea Europei si de a da o istorie a Moldovei si a Valahiei scrisa frantuzeste.
Aceasta istorie, la care lucrez de la plecarea mea din tara si pentru care am adunat foarte multa materie, se afla acum sub tipar."
Asa ii scria Kogalniceanu de la Berlin lui Gheorghe Asachi si asa lua nastere acest volum ce nu a avut decat o singura parte.