Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

N. D. Popescu, Calendarul pentru toți românii pe anii 1892 - 1900

LOT : 066

N. D. Popescu, Calendarul pentru toți românii pe anii 1892 - 1900

Preţ de pornire 150,00 €
LicitatieLicitația ”Călătorie în trecutul românesc” - Partea 1
Valoare estimativă250 - 450 €
Dimensiuni29,5 x 19,8 cm
Starea de conservareDeteriorată
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatie 68
Detalii

N. D. Popescu, Calendarul pentru toți românii pe anul bisect 1892 de la Christ, anul XVII-lea, București, Editura Librăriei Theodosiu Ionnițiu, 160 p. 

Care conține pe lângă materia calendaristică, tarifa cea nouă telegrafo-poștală, tarifa vapoarelor pe Dunăre și mai multe scrieri literare, instructive, amuzante, folositoare și defățătoare între care Istoria unei Dinastii (Bassarabii). Schiță istorica. Serbarea jubileului de 25 ani de la suirea pe tron a M. S. Carol I. Efemeride de cele mai principale evenimente istorice, petrecute de la 1888 încoa și alte nuvele, istorioare, poesii și anecdote. Ilustrat cu portretele celor mai importanți miniștrii din timpul domniei de 25 ani a M. S. Cu reproduceri din diferite faze ale Serbării Jubileului.

Colligat cu:

N. D. Popescu, Calendarul pentru toți fii României pe anul 1900, partea a II-a, anul al XXXV-lea, București, Editura Librăriei H. Steinberg, Stabilimentul Grafic A. Baer, 140 p.

Cuprinde pe lângă materia calendaristică, tarifa telegrafo-poștală, tarifa căilor ferate, bâlciurile principale și mai multe scrieri literare, instructive, amuzante, folositoare și desfătătoare între cari istoria mișcării române de la 1848 și a evenimentelor ce au precedat-o. Schiță istorică, cu deosebite portrete și vederi din capitală și din țară.