Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Nicolae Densușianu, Dacia Preistorică, piesă rară

LOT : 041

Nicolae Densușianu, Dacia Preistorică, piesă rară

Preţ de pornire 100,00 €
LicitatieISTORIA NAŢIONALĂ ÎN CĂRŢI, PERIODICE, IMAGINI ŞI DOCUMENTE
Valoare estimativă150 - 300 €
Dimensiuni26,5 x 20 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu250 €

Detalii

Nicolae Densușianu, Dacia Preistorică, București, Instirutul de Arte Grafice „Carol Göbl”, 1913, CXIX + 1152 p., cu numeroase ilustrații în text și în afara textului.

Membru corespondent al Academiei Române, Nicolae Densușianu rămâne tipul intelectualului desăvârșit care s-a sacrificat pe sine încercând să scoată la lumină trecutul neamului românesc și nu oricând, ci într-o vreme când Transilvania nu era încă parte a statului român.
Doar după moartea sa, îi apărea cartea “Dacia preistorică”, o lucrare impresionantă, de peste o mie de pagini, o sinteză care impune prin erudiție, chiar dacă ideile sale nu sunt astăzi unanim acceptate. Pentru a lucra la acest volum, Densușianu renunța la viața publică și se izola printre documente. Munca la “Dacia Preistorică” i-a ocupat 26 de ani. Spunea și el când se referea la munca sa: “o pasiune imensă, zile și nopți petrecute în bibliotecă, pentru că numai așa se pot da la iveală atât de multe taine ascunse în acest trecut pe care nu reușim să-l cunoaștem până la capăt″.

Legătură contemporană cu cotor din piele.