Ordinul „Coroana României” în grad de ofițer în cutia originală + brevet
Ordinul „Coroana României” în grad de ofițer în cutia originală + brevet
Ordinul „Coroana României” în grad de ofițer este realizată din metal aurit sub forma unei cruci (malteze), cu brațele egale și despicate la capete. Între brațele crucii avem cifrul regelui Carol I. Ambele suprafețe ale crucii au fost realizate în relief din email roșu, având împrejur o bandă de email albă. Brațele crucii se unesc într-un medalion rotund, realizat în relief din email roșu, peste care a fost aplicată coroana de oțel a regelui Carol I realizată din argint. Coroana este înconjurată de un inel din email alb inscripționat cu auriu în partea superioară Prin noi înșine [deviza Partidului Liberal], iar în partea inferioară 14 Martie 1881 [data proclamarii regatului]. Pe avers medalionului în mijlocul crucii, pe fondul de email roșu, regăsim inscripționată cu litere aurii în linie orizontală datat: 10 Mai [data încoronării], iar împrejur, în cercul din email alb care înconjoară data regăsim inscripționat următorii ani: 1866 – 1877 – 1881 [care împreună cu data din centru marchează cele 3 momente importante din istoria României: numirea principelui Carol la conducerea țării, proclamarea Independenței, proclamarea regatului].
Crucea este prinsă de o verigă prin care trece panglica cu o lățime de 4 cm, de culoare albastră, care are două benzi argintii de ambele părți și o rozetă în centru.
Se păstrează cutia originală de epocă, ușor deteriorată.
Aceasta a fost realizată în atelierul Joseph Resch Fils Bucarest [Joseph Resch și Fii-București].
Brevet acordat lui Postelnicu Ioan, Inspector în Ministerul Agriculturii și Domeniilor, prin care este numit membru al ordinului „Coroana României” în gradul de ofițer. Brevetul a fost eliberat la data de 29 mai 1928.