Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Acatistul Născătoarei de Dumnezeu, București, 1828

LOT : 114

Acatistul Născătoarei de Dumnezeu, București, 1828

Preţ de pornire 100,00 €
LicitatieLicitația Ferestre către suflet
Valoare estimativă150 - 300 €
Dimensiuni20,5 x 16 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu150 €

Brand: Licitatia 37
Detalii

Acastier care cuprinde Acatistul, adică lauda cea neșezută către preasfânta Născătoare de Dumnezeu, și Paraclisul, Rugăciunile Preceștaniei și Canonul către Domnul Nostru Iisus Hristos. Tipărită a două oară în zilele Preaînaltului și Prealuminatului nostru domn Grigorie Dimitriu Ghica, cu blogoslovie Preasfințitului Mitropolit a toată Ungrovlahiei, Kiriu Kiriu Grigorie, București, În Sfânta Mitropolie, 1828, 154 p., cu o gravură în plină pagină a icoanei Bunei Vestiri, pe versoul paginii de titlu, executată și semnată de Ghervasie monahul (din obștea mânăstirii Neamț), frontispicii cu hristogramă, letrine încadrate, vinietă mare de final, din repertoriul tipăriturilor nemțene.

Textul paginilor este încadrat de un chenar floral și figuri de sfinți executat de popa Simeon. Cuprinde gravuri în plină pagină. Tipărite cu litere negre, cu majuscule și titluri în roșu. La finalul volumul pe ultima pagină regăsim o vignetă ce încheie textul.

Legătură de epocă integral din piele, cu decorații fitomorfe pe prima copertă și pe cea finală.

Acatistier de București, 1828, scos la lumină în tiparnița Mitropoliei. Reprezintă o reimprimare a Acatistierului din 1823, apărut în primul an de păstorire a mitropolitului cărturar Grigorie IV Dascălul.

Exemplarul de față este complet, bine conservat.