Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Biserica Sfântul Dumitru, documente + patru fotografii de epocă, 1924

LOT : 106

Biserica Sfântul Dumitru, documente + patru fotografii de epocă, 1924

Preţ de pornire 50,00 €
LicitatieLicitația Artă sacră și carte veche
Valoare estimativă75 - 150 €
Dimensiuni18 x 13,5; 22,4 x 16,5; 32 x 24 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu75 €

Brand: Licitatia 46
Detalii

Scrisoare olografă expediată de pictorul Ionel Ioanid domnului N. Rădulescu, principalul ctitor al bisericii Sfântul Dumitru, prin care îi comunică faptul că nu poate picta biserica, fiind foarte ocupat. De aceea, acesta îl recomandă pe fratele său, care știe să facă pictură bizantină. Scrisoarea este redactată olograf, cu cerneală neagră, doar recto pe o filă velină. Aceasta este semnată olograf la final și este nedatată.

Apel emis de comitetul bisericii Sfântul Dumitru prin care anunță punerea pietrei fundamentale a edificiului la data de 19 octombrie 1924. 

Reproducerea gravurii realizate de arhitectul Ion D. Trajanescu în 1924 înfățișând biserica Sfântul Dumitru din Colentina. În partea inferioară este menționată data punerii pietrei de temelie, președinții de onoare, președintele activ și membrii comitetului. 

Patru fotografii de epocă în care este înfățișată biserica Sfântul Dumitru. Trei dintre acestea surprind momentul construcției și sunt realizate în atelierul Foto Rembrandt, A. Maza din București. Ultima fotografie surprinde monumentul final și este realizată în atelierul Foto Regal.