Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Cecilia Cuțescu-Storck, gânduri și corespondență pentru soții Cristoreanu

LOT : 123

Cecilia Cuțescu-Storck, gânduri și corespondență pentru soții Cristoreanu

Preţ de pornire 100,00 €
LicitatieLicitația ”Călătorie în trecutul românesc” - Partea 1
Valoare estimativă150 - 300 €
Dimensiuni6 x 10; 10,6 x 12,2; 21 x 30; 18,5 x 13,8 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu100 €

Brand: Licitatie 68
Detalii

Invitație oferită de Cecilia Cuțescu-Storck publicistului și fotografului Nicki Cristoreanu la evenimentul „Artiști români contemporani”.  Numele invitatului a fost redactat olograf de Cecilia Cuțescu-Storck, invitație datată 27 aprilie 1969.

Carte de vizită expediată de Cecilia Cuțescu-Storck doamnei Cristoreanu, prin care o anunță că nu o poate vizită pentru că este terorizată de tensiune și nu se va mișca din casă. Se păstrează în plicul în care a fost expediată.

Patru scrisori adresate de Cecilia Cuțescu-Storck lui Nicolae Cristoreanu în perioada decembrie 1960-iulie 1964. Unele dintre acestea reprezintă bilete lăsate de Cecilia domnului Cristoreanu, prin care îl anunță că „pasărea a zburat din cuib” sau „am plecat unde trebuie să mă duc”, sugerându-i să lucreze singur până la întoarcerea sa. 

Colecție de zece file în care artista Cecilia Cuțescu-Storck își așterne gândurile, trăirile și activitățile zilnice. Acestea sunt redactate olograf, recto sau recto-verso, cu cerneală neagră, albastră sau creion, prezentând numeroase tăieturi și adăugiri.