Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Comandantul Nerone Popescu, veston, cizme și două fotografii de cabinet

LOT : 131

Comandantul Nerone Popescu, veston, cizme și două fotografii de cabinet

Preţ de pornire 1.500,00 €
LicitatieRomânia între Principate și Regat partea 2
Valoare estimativă2500 - 4500 €
Dimensiuni25 x 13,8; 22,8 x 17; 78 x 65 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu2350 €

Brand: Licitatia 44
Detalii

Două fotografii de cabinet în care este înfățișat șefului Liceului Militar „Regele Ferdinand I”, Nerone Popescu. O fotografie este realizată în atelierul fotografic „Bielig”, Botoșani, iar Nerone Popescu este înfățișat purtând uniformă militară, cizme, iar în mâna stângă ține o pălărie. În a doua fotografie, acesta este surprins bust, purtând pe cap pălăria din lână, iar tunica militară poate fi observată mult mai atent. Atelier fotografic necunoscut. 

Cizme militare din piele, realizate în cca. 1900. Acestea sunt de culoare neagră, iar în jurul tocului este atașată o curea care se continuă cu un metal argintiu în jurul gleznei. În partea superioară a cizmei apar doi butoni din alamă. 

Tunică bleumarin folosită în ținuta de ceremonie, care se încheie cu un singur rând de nasturi. În partea stângă și partea dreaptă a vestonului se păstrează două rânduri de butoni aurii, care fixează galoanele vișinii. Pe umeri se păstrează doi epoleți cu colțuri rotunjite, cu partea de la guler fixată printr-un nasture, iar partea dinspre umăr fixată printr-un șiret. La extremitățile gulerului se păstrează un material vișiniu intitulat petliță. În partea din spate a vestonului se află doi nasturi aurii. Pe mâneci se păstrează trese aurii care reflectă gradul de colonel de cavalerie și galoane aurii. Aceasta a fost realizată în anii 1930 de către ofițeri.