Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Constantin Noica, scrisoare adresată lui Mircea Eliade, 1932

LOT : 007

Constantin Noica, scrisoare adresată lui Mircea Eliade, 1932

Preţ de pornire 400,00 €
OFERTA ACTUALA700 €
LicitatieLicitatia Eliade, Cioran, Noica - Exercitiu de admiratie
Valoare estimativă600 - 1200 €
Dimensiuni27 x 21 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu700 €

Brand: Licitatia 22
Detalii

Constantin Noica îi trimite o scrisoare prietenului său Mircea Eliade pe care o intitulează „Epistolă despre experiența indistinctă”. Noica ține de multă vreme să-i scrie lui Mircea aceste rânduri, în care îi mărturisește dezamăgirea sa față de unele lucrări recomandate de acesta din urmă, sperând să îl agaseze cu aceste chestiuni. Noica continuă prin a-și spune părerea cu privire la conceptul de „experiență indistinctă” pe care Mircea Eliade îl folosește în lucrarea „Oceanografie”Comentându-i și alte articole, Noica constată că există anumite prejudecăți ale lumii exterioare, vădite în gândirea sa, care îl împiedică să fie cu adevărat un metafizician. 

Scrisoarea este scrisă olograf, cu cerneală neagră și este formată din 4 pagini, redactate recto-verso. Aceasta este datată la început 8 Octombrie 1932, Sinaia și este semnată la final „Cu prietenie, al tău Dinu Noica”. Scrisoarea este însoțită de plicul original în care aceasta a fost expediată.

Scrisoarea provine din arhiva Mircea Handoca. Aceasta a fost publicată în volumul editat de Mircea Handoca, „Mircea Eliade și corespondenții săi”, în volumul III la pagina 217.