Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Consulul polonez Aleksander Poncet de Sandon, arhivă de documente, scrisori și cărți de vizită, 1913-1939

LOT : 118

Consulul polonez Aleksander Poncet de Sandon, arhivă de documente, scrisori și cărți de vizită, 1913-1939

Preţ de pornire 100,00 €
LicitatieLicitația Istoria Românilor - Cărți, imagini, militaria - Partea 1
Valoare estimativă150 - 300 €
Dimensiuni22,5 x 18; 9,5 x 12; 5,3 x 11,5; 37 x 23 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatia 60
Detalii

Certificat eliberat de guvernul Livoniei conform căruia consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon primea dreptul de a purta cea mai înaltă decorație stabilită, în amintirea împlinirii a trei sute de ani de la domnia Casei Romanov, medalia de bronz ușor. Documentul este datat 21 februarie 1913. 

Invitație trimisă de doamna și domnul general de divizie Grigore Cornicioiu către consulul Poloniei, Aleksander Poncet de Sandon, pentru a participa la serata dansantă din 17 decembrie 1938 la Comandamentul Corpului 3 Armată. Aceasta vine alături de plicul în care a fost expediată. 

Cinci cărți de vizită însemnate ale unor diverse personalități (Nina V. Leklinsky, Henry Seguinaud, Constantin V. Vidrascu) și un bilet cu o însemnare olografă ce au fost oferite consulului Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon. Acestea vin în plicul în care au fost păstrate. 

Două cărți de vizită ce au fost oferite consulului Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon de către C. Climescu și Stefan Starzynski. Acestea vin în plicul în care au fost păstrate. 

Scrisoare trimisă de generalul G. Marinescu către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon prin care îi comunică recunoștință pentru atenția sa ce va fi de mare folos pentru întărirea legăturilor de prietenie Polono - Române. Corespondența este datată și localizată 04.02.1938, Chișinău și vine alături de plicul în care a fost expediată. 

Scrisoare trimisă de colonelul Alexandru Saidac către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon prin care își cere iertare că nu a putut participa la sărbătorirea zilei naționale polone în data de 3 octombrie, dar că sunt întotdeauna cu tot sufletul, pentru orice sărbătorire națională, a iubitei noastre aliate. Corespondența este datată și localizată 08.05.1937, Chișinău și vine alături de plicul în care a fost trimisă. 

Scrisoare trimisă de Grigore Cazadiu către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon, prin care îi mulțumește pentru condoleanțele trimise cu prilejul morții lui Armand Călinescu. Corespondența este datată 23 septembrie 1939 și vine alături de plicul în care a fost expediată.  

Scrisoare trimisă de un general român către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon prin care îi transmite deosebite mulțumiri. Scrisoarea este datată 8 februarie 1938 și vine alături de plicul în care a fost expediată. 

Invitație trimisă către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon prin care este invitat la instalarea lui Dinu Simian ca rezident al Ținutului Nistru. 

Scrisoare trimisă de un general român către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon prin care îi confirmă că a primit publicația Lot Polski și îi mulțumește pentru amabilitatea de a o trimite. Corespondența este datată 7 martie 1938 și vine alături de plicul în care a fost expediată. 

Carte poștală trimisă de librăria și legătoria N. Kimmel din Riga către soția consulului Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon. 

Scrisoare trimisă de generalul de divizie Petre Canciulescu către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon. Scrisoarea este datată 30.03.1936 și vine alături de plicul în care a fost expediată.

Scrisoare trimisă de un general român către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon. Corespondența este datată 10.12.1937 și vine alături de plicul în care a fost expediată.

Adresă expediată de Consulatul Polon din Chișinău către generalul T. Kasprzycki, în Varșovia, Polonia. 

Stanislaw Kostrezewshi, Polonezii din basarabia, Chișinău, Tipografia Eparhială „Cartea Românească”, 1927, 9 p. 

Scrisoare trimisă din Varșovia, Polonia către consulul Poloniei la Chișinău, Aleksander Poncet de Sandon. Corespondența este datată 14 decembrie 1937 și vine alături de plicul în care a fost expediată.

Carte de vizită ce a aparținut lui Marcus Glaser. Aceasta prezintă o însemnare olografă și este datată 14.06.1935. 

Carte de vizită ce a aparținut pictorului polonez Konstanty Peszynski. 

Carte de vizită ce a aparținut lui Drowa Antonina Helena Skrzyniarzowa.