Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Contractul construcției Mausoleului din Mărășești, 1922, cu semnăturile arhitecților G. Pompoiu, G. Cristinel și a Alexandrinei G. Cantacuzino

LOT : 141

Contractul construcției Mausoleului din Mărășești, 1922, cu semnăturile arhitecților G. Pompoiu, G. Cristinel și a Alexandrinei G. Cantacuzino

Preţ de pornire 2.000,00 €
LicitatieLicitația România la porțile civilizației 3
Valoare estimativă3000 - 6000 €
Dimensiuni34 x 21 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatia 58
Detalii

Contract încheiat între „Societatea ortodoxă Naționala a Femeilor Române”, reprezentată prin Alexandrina G. Cantacuzino și arhitecții G. Pompoiu și G. Cristinel privind construcția Bisericii Mausoleu pentru Eroii Neamului. În urma unui concurs organizat, lucrarea acestora a fost considerată cea mai bună. În prezentul contract, aceștia sunt însărcinați cu realizarea unui proiect de execuție în limitele sumei de 6.500.000 lei. 

De asemenea, sunt prevăzute toate condițiile și clauzele, cât și sumele pe care arhitecții le vor primi în funcție de etapele construcției. 

Contactul a fost realizat în dublu exemplar la data de 24 noiembrie 1922, păstrând semnăturile olografe ale Alexandrinei G. Cantacuzino, alături de ștampila Societății, cât și semnăturile celor doi arhitecți, G. Pompoiu și G. Cristinel. 

Atașat, se păstrează o fotografie de epocă a proiectului inițial care nu s-a materializat, unde este reprezentată fațada spre șosea a Bisericii Mausoleu de la Mărășești.