Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Dimitrie Cantemir/Antioh Cantemir, Istoria Imperiului Otoman/ Viața Lui Dimitrie Cantemir, Principele Moldovei, 1745, colligat editorial

LOT : 011

Dimitrie Cantemir/Antioh Cantemir, Istoria Imperiului Otoman/ Viața Lui Dimitrie Cantemir, Principele Moldovei, 1745, colligat editorial

Preţ de pornire 2.500,00 €
LicitatieLicitația Artă sacră și carte veche
Valoare estimativă3500 - 4500 €
Dimensiuni27 x 22 cm
Starea de conservareBună
Adjudecat cu2750 €

Brand: Licitatia 46
Detalii

Dimitrie Cantemir/ Antioh Cantemir, Istoria Imperiului Otoman/ Viața Lui Dimitrie Cantemir, Principele Moldovei, tipărită în limba germană la Hamburg, 1745, colligat editorial.

Exemplar complet. Legătura este din tăblii de carton învelite în hârtie de culoare verzuie, iar la cotor și în colțare cu piele. Este o legătură modernă, ornată cu motive de compoziție tipografică. Pe cotor se află imprimat titlul cărții: „Kantemir, Geschichte des osmanische Reichs“. Exemplarul nu are însemnări de cititori ori de proprietate.

Exemplarul aparține ediției germane Geschichte des Osmanischen Reichs. În ce privește succesiunea paginației, la început se află o gravură cu Planul Constantinopolului, de C. Fritzsch, foaia de titlu, (1) filă imprimată doar pe verso, p. (1)-(12) cu text în continuare de la p. 11 la 64 + 852 pagini + (1) filă, cu erata, imprimată doar pe recto. Cartea mai are toate cele 22 litografii, cu portretele sultanilor, datorate gravorilor Martin Tyroff și Georg-Daniel Heumann. Scrierea lui Antioh Cantemir se află în vol. III, la p. 841-852, indicând principalele evenimente, grupate cronologic, din viața domnitorului Dimitrie Cantemir. 

Lucrări extrem de importante, de interes special pentru istoria Sud-Estului European și a spațiului moldav deopotrivă, format colligat editorial, cu valoare patrimonială deosebită.