Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Familia Ghica, patru fotografii format carte-de-visite, atelier Felix Nadar, Franz Duschek, Franz Mandy

LOT : 045

Familia Ghica, patru fotografii format carte-de-visite, atelier Felix Nadar, Franz Duschek, Franz Mandy

Preţ de pornire 200,00 €
LicitatieRomânia între Principate și Regat partea 1
Valoare estimativă300 - 600 €
Dimensiuni10,5 x 6,4; 10 x 6,4 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu200 €

Brand: Licitatia 43
Detalii

Fotografie format carte-de-visite în care este înfățișată Melania Ghica (1851-1935), fiica lui Constantin Kretzulescu, fost prim-ministru al României, nora scriitorului Ion Ghica și soția lui Dumitru Ion Ghica. Această o ține în brațe pe fiica ei, Jeannot. Atelier fotografic Felix Nadar (1820-1910), marele portretist al Parisului. Fotografia este realizată în 1874.

Fotografie format carte-de-visite în care este înfățișat Dumitru Ion Ghica, fiul lui Ion Ghica. Dimitrie I. Ghica, secretar de ambasadă la Berlin (1883) și ministru al României la Atena, a fost fiul cel mare al scriitorului Ion Ghica şi al principesei Alexandrina, născută Mavros. Acesta a fost căsătorit cu Melania Kretzulescu, fata prim-ministrului Constantin Kretzulescu şi a Luxandrei Dedulescu. Atelier fotografic Franz Duschek, București.

Fotografie format carte-de-visite în care este înfățișat Dimitrie Kretzulescu (1824-1874), cel care a contribuit la complotul împotriva lui Alexandru Ioan Cuza. Acesta este rudă din partea mamei cu Ion Ghica. Atelier fotografic Franz Duschek, București. 

Fotografie format carte-de-visite în care este înfățișată Alexandrina (Alina) Ghica (1876-1969), fiica Melaniei și a lui Dimitrie Ion Ghica. Aceasta a fost căsătorită cu Scarlat Greceanu Jr., cu care a avut trei copii, unul dintre aceștia, Tudor Greceanu, făcându-se remarcat ca pilot în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Atelier fotografic Franz Mandy, București.