Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Familia Greceanu, șase fotografii de epocă, cu prototipurile personajelor din comediile „Chiriţele” ale lui Vasile Alecsandri

LOT : 048

Familia Greceanu, șase fotografii de epocă, cu prototipurile personajelor din comediile „Chiriţele” ale lui Vasile Alecsandri

Preţ de pornire 300,00 €
LicitatieRomânia între Principate și Regat partea 1
Valoare estimativă450 - 900 €
Dimensiuni10,5 x 6,2; 14 x 10; 9,3 x 5,5; 10 x 6 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatia 43
Detalii

Fotografie format carte-de-visite în care este înfățișată Marie Greceanu, născută Steege, soția lui Gheorghe Greceanu, prototipul personajului Guliţă din comediile „Chiriţele” ale lui Vasile Alecsandri. Atelier fotografic Ludwig Angerer (1827-1879), Viena.

Fotografie de cabinet în care este surprinsă familia lui Gheorghe Greceanu - „Guliţă”. În fotografie sunt reprezentați Gheorghe Greceanu „Guliţă” şi soţia sa, Maria, născută Steege (doamnă de onoare a reginei Elisabeta), cu fetele lor: Marie (1862-1938, căsătorită cu generalul Alexandru Lambrino, unchiul lui Zizi Lambrino), Héléne (1863-1941, căsătorită cu Eugen Mavrodi, diplomat) şi Lucie (1866-post 1900, căsătorită cu contele italian Zoppola). 

Atelier fotografic Nestor Heck, Iași.

Fotografie format carte-de-visite în care este înfățișat Gheorghe Greceanu, Guliță. Atelier fotografic Franz Duschek, București.

Fotografie format carte-de-visite în care este reprezentată Anastasia Greceanu (1797-1875), prototipul personajului Coana Chiriţa ot Bârzoi ot Bârzoieni, din comediile lui Vasile Alecsandri și soția vornicului Gheorghe N. Greceanu (1805-1851). 

Fotografie realizată în cca. 1867, atribuită lui Nestor Heck, Iaşi.

Fotografie format carte-de-visite în care este înfățișată Calypso ("Calipsiţa") Greceanu, fiica Anastasiei şi a boierului moldovean Gheorghe N. Greceanu, de la Valea Glodului, Suceava. Este prototipul personajului Calipsiţa din Chiriţele lui Vasile Alecsandri. Atelier fotografic Heck Frère, Iași.

Fotografie de epocă în care este înfățișată Aristia Greceanu, fiica cea mai mare a Anastasiei şi a boierului Gheorghe N. Greceanu, de la Valea Glodului. Aceasta a fost căsătorită cu Ion Caruz. Este prototipul personajului Aristiţa din Chiriţele lui Vasile Alecsandri. Fotografie atribuită lui Heck Frères, Iaşi.