Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Grigore Conduratu, documente și fotografii de arhivă

LOT : 049

Grigore Conduratu, documente și fotografii de arhivă

Preţ de pornire 200,00 €
LicitatieLicitația România la porțile civilizației 1
Valoare estimativă300 - 600 €
Dimensiuni40 x 26,6; 41 x 26; 11 x 6,7; 34 x 21,5 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatia 56
Detalii

Telegramă expediată de secretarul dicționarului biografic „Figuri contimporane din România” domnului Grigore Conduratu, prin care îi roagă să corecteze biografia ce va fi publicată în dicționar la litera C. Conform biografiei, Grigore Conduratu, de profesie magistrat, s-a născut la data de 14 septembrie 1875 la București. Cu studii în țară și străinătate, licențiat în drept și în științe istorice, acesta a ocupat mai multe funcții, precum: ajutor de judecător la Ocolul Galați, procuror de secție, supleant, judecător de ședință.  

Atestat de absolvire a studiilor primare emis pe numele elevului Conduratu Grigorie la data de 12 august 1885.

Diplomă emisă pe numele lui Grigore Conduratu, prin care este numit Doctor în Filosofie în urma promovării examenului cu succes și prezentării lucrării de disertație.

Brevet prin care soldatul Conduratu Grigore din regimentul 4 Ilfov nr. 21 a fost înaintat în gradul de Sublocotenent în rezervă în regimentul Doljin nr. 1, începând cu data de 1 septembrie 1898. Brevetul, datat 10 octombrie 1898, este semnat de generalul de divizie și de colonel.

Brevet prin care Conduratu Grigore, judecător, este numit membru al Ordinului Coroana României în gradul de Cavaler. Acesta este datat 7 mai 1912 și semnat de Titu Maiorescu.

Brevet prin care Conduratu Grigore, consilier la Curtea de apel din București, este numit membru al Ordinului Steaua României, în gradul de Ofițer. Acesta este datat 30 decembrie 1922. 

Act eliberat pe numele lui Christodor A. Filitis și Basilie Melanie Vaseux, prin care se atestă căsătoria lor la data de 30 decembrie 1895. Acesta a fost eliberat pentru a-i servi la ceremonia religioasă.

Extract din registrul actelor pentru căsătoriți pe anul 1895, prin care se atestă căsătoria dintre Christodor A. Filitis și Basilie-Melanie Vaseux la data de 30 decembrie 1895.

Extract din registrul actelor de naștere pe anul 1895, prin care nou-născutul Madeleine-Juliette Vaseux, viitoarea soție a lui Conduratu Grigore, este recunoscută ca fiica lui Christodor A. Filitis și a doamnei Basilie-Melanie Vaseux. Procesul-verbal a fost eliberat la data 22 decembrie 1895.

Extract din actele stării civile pentru căsătoriți pe anul 1915, prin care se atestă căsătoria dintre Grigore Conduratu și Madeleine-Juliette Filitis la data de 1 noiembrie 1915.

Certificat prin care se atestă că nu a fost găsită „desfăcută” căsătoria dintre Grigore Conduratu și Madeleine Juliette Filitis. Acesta este datat 25 iunie 1934.

O fotografie de epocă, șase format carte-de-visite și două de cabinet în care sunt înfățișați membrii familiei Filitis și Conduratu. În trei fotografii sunt surprinși Christodor A. Filitis și soția acestuia, Basilie-Melanie Vaseux. În patru fotografii este surprins Grigore Conduratu îmbrăcat în uniformă militară, în uniformă de magistrat și în costum. Fotografiile sunt realizate în diferite ateliere: Geruzet Freres, Schwarz, J. Levaque, G. Maksay, V. Muller, A. Jandorf & Co.