Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Ion Costin, trei scrisori, o carte de vizită și o chitanță pentru Ioan C. Petrescu

LOT : 070

Ion Costin, trei scrisori, o carte de vizită și o chitanță pentru Ioan C. Petrescu

Preţ de pornire 70,00 €
LicitatieRomânia între Principate și Regat partea 1
Valoare estimativă100 - 200 €
Dimensiuni11 x 17,6; 6,2 x 10; 17,5 x 11,3; 19,5 x 12,5; 21 x 13,7 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatia 43
Detalii

Cartea de vizită a publicistului Ion Costin. Pe verso se păstrează o amplă însemnare olografă pentru Ioan C. Petrescu, prin care îl roagă să-i ofere ajutor unei doamne cu o situație financiară precară. Însemnarea este redactată olograf, cu cerneală neagră, iar la final se păstrează semnătura lui Ion Costin.

Chitanța redactată olograf, cu cerneală neagră, prin care Ioan C. Petrescu îi oferă două sute douăzeci de lei lui Ion Costin. Aceasta este datată 17 aprilie și păstrează la final semnătura olografă a lui Ion Costin. 

Trei scrisori expediate de Ion Costin lui Ioan C. Petrescu. 

Ion Costin îi scrie lui Ioan C. Petrescu, căruia i se adresează cu „scumpul meu binefăcător”, prin care îl anunță că îi trimite atașat scrisorii conferința lui despre școală, pe care a susținut-o în sala societății Intim. Scrisoarea este redactată olograf, cu cerneală neagră, doar recto pe o hârtie cu filigran. Aceasta este nedatată și semnată olograf la final.

Ion Costin trimite o scrisoare lui Ioan C. Petrescu, „unul dintre cei mai distinși scriitori din țară, și primul Secretar al Tronului”, prin care îl roagă să contribuie la tipărirea noului său volum de versuri. Scrisoarea este redactată olograf, cu cerneală neagră și cu cerneală violet, doar recto pe o filă cu filigran. La final se păstrează semnătura olografă a lui Ion Costin, scrisoarea fiind nedatată. În partea superioară se păstrează o însemnare cu cerneală violet: „Admiratorul are încrederea mea”, probabil răspunsul lui Ioan C. Petrescu. 

Poetul și publicistul Ion Costin îi trimite o scrisoare lui Ioan C. Petrescu, căruia îi transmite urări cu ocazia sărbătorilor, prin care îl roagă să îl ofere un mic ajutor financiar, situația lui, a soției și a celor trei copii fiind foarte grea. Scrisoarea este redactată olograf, cu cerneală violet, pe două file veline, doar recto. Aceasta este nedatată, la final păstrându-se semnătura olografă a lui Ion Costin și adresa publicistului.