Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Petre Constantinescu-Iași, documente oficiale privind arestările sale, 1920-1937

LOT : 124

Petre Constantinescu-Iași, documente oficiale privind arestările sale, 1920-1937

Preţ de pornire 50,00 €
LicitatieLicitația Între Evul Mediu și Modernitate 3
Valoare estimativă75 - 150 €
Dimensiuni23,5 x 16; 26 x 21 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatia 53
Detalii

Document emis de Ministerul Instrucțiunii către Petre Constantinescu-Iași prin care i se răspunde la cererea sa. Acestuia i se face cunoscut că în baza mandatului de arestare, acesta a fost suspendat din învățământ. Documentul este datat 1920. 

Document emis de Ministerul Instrucțiunii și Cultelor către Petre Constantinescu-Iași referitor la petițiunea sa, făcându-i cunoscut că Ministerul respinge insinuările ce faceți cum ca „apucături politicianiste”. Documentul este datat 1920. 

Document prin care se cere autorizarea înlocuirii lui Petre Constantinescu-Iași din comisia particulară. 

Scrisoare trimisă de directorul Ioan Pamfil către Petre Constantinescu-Iași prin care îl cheamă să se prezinte la catedră. 

Document emis de Ministerul Instrucțiunii către Petre Constantinescu-Iași prin care i se face cunoscut că urmează să înceteze suspendarea sa de la catedră. Documentul este datat 2 septembrie 1921. 

Afiș intitulat Chemare prin care Tineretul Muncitor din România invită tinerii din Bârlad la adunarea publică la care urma să ia cuvântul și Petre Constantinescu-Iași. 

Document emis de Ministerul Instrucțiunii către Petre Constantinescu-Iași prin care este informat că a fost exclus din corpul didactic al școalelor secundare din Bârlad. Documentul este datat 1922. 

Document emis de Ministerul Instrucțiunii către Petre Constantinescu-Iași prin care este informat că dacă se va mai face vinovat de altă greșeală, urmează să i se aplice pedeapsa de a fi transferat în altă localitate. Documentul este datat 1924. 

Document emis de Ministerul Justiției pentru eliberarea condamnatului Petre Constantinescu-Iași. Documentul este datat 14 decembrie 1938. 

Document emis de Ministerul Instrucțiunii către Petre Constantinescu-Iași prin care i se face cunoscut că va fi reintegrat la catedră. Documentul este datat 1921. 

Document emis de Ministerul Instrucțiunii, Cultelor și Artelor către Petre Constantinescu-Iași prin care i se face cunoscut că a fost suspendat din funcția de profesor. Documentul este datat 29 decembrie 1934. 

Document emis de Ministerul Instrucțiunii, Cultelor și Artelor către Petre Constantinescu-Iași prin care i se face cunoscut că a fost exclus din corpul didactic universitar. Documentul este datat 1937.

Telegramă emisă de Direcțiunea Generală a Poștelor, Telegrafelor și telefoanelor către Maria Constantinescu prin care i se confirmă trimiterea telegramei către soțul său. Telegrama este datată 1937. 

Document emis de Ministerul Justiției către Maria P. Constantinescu prin care i se face cunoscut că transferarea soțului său de la un penitenciar la altul nu a fost aprobată. Documentul este datat 28 ianuarie 1937. 

Document emis de Universitatea din Iași, Facultatea de Teologie către Petre Constantinescu-Iași prin care i se face cunoscută suspendarea din funcția de profesor. Documentul este datat 1935. 

Scrisoare dactilografiată trimisă de avocatul Luca L. Brândză către domnul N. Alexandri, datat 4 ianuarie 1929.