Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Seceleanu G. Mihai, medalia „Victoria” + brevet, 1 ianuarie 1924

LOT : 060

Seceleanu G. Mihai, medalia „Victoria” + brevet, 1 ianuarie 1924

Preţ de pornire 200,00 €
LicitatieLicitația Decoratii, Carti și Documente Partea 1
Valoare estimativă300 - 600 €
DimensiuniD- 3,5; 9 x 4 cm
Starea de conservareFoarte bună
Neadjudecat fa o oferta

Brand: Licitatia 47
Detalii

Brevet acordat lui Seceleanu G. Mihai, sergent al Regimentului Râmnicu Sărat, nr. 9, prin care i s-a conferit medalia „Victoria” a marelui război pentru civilizație. Brevetul a fost acordat la data de 1 ianuarie 1924. 

Medalia „Victoria” realizată din bronz patinat, având pe avers reprezentarea Victoriei în picioare, ținând în mâna dreaptă spada cu vârful în jos, care simboliza încetarea luptelor, iar în mâna stângă o frunză de palmier, simbolul păcii și al prosperității. Pe revers, marginea este decorată cu un lanț având pe fiecare verigă numele gravate ale Puterilor Aliate, dublat spre interior de o cunună de laur și stejar, străpunsă de o halebardă. În centru apare inscripția „MARELE RĂZBOI PENTRU CIVILIZAȚIE”. Printr-un inel de prindere trece panglica decorației, ce are culorile a două curcubee unite la mijloc pe culoarea roșie. 

Această medalie a fost instituită în România în luna iulie a anului 1921, ideea creării unei medalii care să comemoreze participarea la război fiind propusă în anul 1917.