Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Tudor Arghezi, fotografie și carte de vizită cu dedicație olografă

LOT : 196

Tudor Arghezi, fotografie și carte de vizită cu dedicație olografă

Preţ de pornire 150,00 €
LicitatieLicitația Opere Literare şi Creatorii Lor - Partea 2
Valoare estimativă250 - 450 €
Dimensiuni13 x 18; 6 x 10 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu150 €

Brand: Licitatia 30
Detalii

Fotografie de presă în care este prezentat scriitorul Tudor Arghezi la tribună, prezentând o conferință despre libertatea artei, cca. 1938. În public sunt prezente numeroase personalități de cultură care ascultă cu interes. 

Tudor Arghezi, carte de vizită cu dedicație olografă prin care autorul transmite: „Urări de recunoștință pentru mângâierea marilor noastre dureri”. Textul a fost redactat în urma decesului Paraschivei, „soția, sora, iubita și prietena lui de-o viață”, în 1966.

Textul este redactat cu cerneală albastră în limba română. Se încheie cu sintagma: „Familia Arghezi și Cameniță”. Cameniță este numele familiei doctorului care s-a îngrijit de familia Arghezi în ultimii ani de viață, Paraschiva s-a stins în 1966, iar Tudor un an mai târziu, în 1967. Marius Cameniță era un doctor foarte apreciat în perioada comunistă. La începutul anilor ’50, acesta a fost medic al Ambasadei Române la Paris, iar părinții acestuia, avocatul Vasile Cameniță și instrumentista Emilia, au fost persoane de cultură controversate în epocă.