Close
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Tudor Arghezi, Cartea cu jucării, 1958, cu dedicație olografă

LOT : 193

Tudor Arghezi, Cartea cu jucării, 1958, cu dedicație olografă

Preţ de pornire 200,00 €
LicitatieLicitația Opere Literare şi Creatorii Lor - Partea 2
Valoare estimativă300 - 600 €
Dimensiuni24,5 x 17,5 cm
Starea de conservareFoarte bună
Adjudecat cu250 €

Brand: Licitatia 30
Detalii

Tudor Arghezi, Cartea cu jucării, București, Editura Tineretului, 1958, 277 p.

La începutul volumului se află o amplă dedicație olografă a autorului datată 5 iulie 1963, oferită doamnei Ariana Grigorescu, nepoata generalului Eremia Grigorescu. Dedicația se încheie cu afirmația autorului conform căreia spera ca volumul de față ca fi „cândva răsfoit cu degetele pe care i le sărută iconografic”, urmată de semnătură.

Legătură originală de editură cu cotor din pergamoid. Volumul păstrează supracoperta ilustrată de Mitzura Arghezi, fiica autorului cea care ilustrează întreg volumul de față cu vignete ce au fost plasate la începutul fiecărui capitol al lucrării.

Fiica autorului, Mitzura Domnica Arghezi sau Domnica Theodorescu după numele său oficial, este cunoscută atât pentru cariera ca politician, cât și cea în domeniul artei ca actriță, cea din urmă fiind un drum profesional pe care poetul nu l-a încurajat. Aceasta totuși a ajuns o actriță foarte bine cunoscută ce a interpretat peste 100 de roluri.

În 1931, Tudor Arghezi publică volumul în proza „Cartea cu jucării", inaugurând o direcție secundară în creație, ce va continua, mai apoi, cu poemele foarte cunoscute în rândul elevilor, dat fiind faptul că au fost prezente de-a lungul timpului în manualele școlare: „Cântec de adormit Mitzura”, „Buruieni”, „Mărțișoare”, „Prisaca”, „Zdreanță”.